FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK

2020. augusztus 25. 16:43 - Nyitott Kérdések

Lány a kőcsodánál

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ártatlan leány.

Biz'a nehéz már ilyet találni. De aki keres, az talál!

Hát ez az ártatlan leány egy szép napon kezébe vette a csillámló követ, amit nem oly régen egy parton talált. A kő attól volt csillámló, hogy a vízcsepp nem hagyta őt el. Rátapadt, mert hű szerelmese volt a kőnek. A kő is nagyon szerelmes volt az ő cseppecskéjébe. Így aztán azt sem bánták, amikor ez a leány elragadta, s magával vitte őket szobájába. Szobájának is az asztalára, ahol aztán sokat nem foglalkozott velük, de hát ők is elvoltak, nem hiányzott nekik a lány kezecskéje, bármily ártatlan is volt.

No már most, hogy a lány újra gondot fordított a kőre, s vele együtt a vizecskére, valami új állomás jött el. Mert most bizony valami ismétlődésféle indult el. A lány érezte a szelet az arcán, az erdő susogását is hallotta, a víz csobogását és még valami fűben lévő neszezés is előjött, az illatokról meg ne is beszéljünk. A lány, mert fiatal volt, különben talán nem is lett volna már ő sem ártatlan, szóval a lány elmosolyodott. Ahogy elmosolyodott, egy óvatlan mozdulattal le akarta törölni a vizet a kőről, mert már csak olyan kis rendes is volt. Törölgetni is szeretett. A víz azonban erős volt, meg szemfüles, így időben arrébb folydogált a kő szabad oldalára. A lány csak mosolygott, s ránézve a kőre, óvatlan mozdulata megint elindult. A vizecske már figyelmes volt. A lány szeme az ablakon is nézett kifelé, mert ott meg valami fények mozogtak. Ahogy így izgett-mozgott szeme tekintete, kőre, ablakra, csak leesett neki, hogy ez a kövecske nem szárad! Letette a követ, s nem törődött vele, hogy igazából kisebb csoda volt, amit láthatott. Kiszaladt inkább a kertbe, a fények nem hagyták nyugodni. 

Kint furcsán fújta ki a levegőt, mintha nem is lett volna mit kifújni, mert mintha csak üresség lett volna azelőtt is, meg most is bent. Kint a fények nem úgy voltak, mint bentről a szobájából látva. Aztán sok mindenhez odaszaladt még a kertben, de már nem tudta, mi után szaladt.

Szomorúan leült a földre, nem szokott egyébként ott portyázni. Hisz koszos ruhával odabent már kinézett gyerek  lenne. De most tapadt a földhöz, húzta a föld. Erőnek erejével. Keze érintett egy-két fűszálat, a fűszálak is érintették az ő kezét, érezte igen nagy megtiszteltetésnek vették közeledtét, meg is hajoltak hozzá, ahogy az ülepét rájuk helyezte. Ősbizalom volt biz'a. A füvek tudták ezt, s addigra már a lány is.

Nem kevés idő telt el így, már lefekvés is lett a földön, az ég minden habos felhője is jó alaposan meglett biz'a nézve, azokról aztán minden mende-monda, letye-petye elképzelve, amikor a lánynak a víz csodája a benti kövön leesett. Biztos azok a csúnya, pletykás felhők súgták meg, akik a napot is eltakarták, és előtte azok is valami szégyenletesre akarták rávenni a leánykát. Hogy vesse le a blúzát! Jaj! már majdnem, de aztán eltakarták a napot. Szomjas lett, ahogy a kövecske emlékébe jött, ahogyan a tenyerén...s ahogy az ujjai, nem bírtak ott az elemekkel.

Jaj, jaj, szaladt fel a szobába, hogy megnézze a csodát, amikor egy lépcsőben elesett és vére is kicsordult a szájánál. Na eddigre már anyáék is megérkeztek. Volt még nagy jajgatás, bénázás is, de aztán végre csak sikerült újra bejutni szobájába.

A kövön addigra nem volt ott a vízcsepp.

Ők is összevesztek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maimesemaihabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr6016176500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK
süti beállítások módosítása