FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK

2020. július 26. 06:27 - Nyitott Kérdések

Szerelem

Kalaposan

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szerelem.

Hát ez a szerelem nem volt nagy. Pedig hát a szerelemtől ezt várnád.

Az van, hogy a szerelem attól nő nagyra, ha van. Ha nincs, akkor más nem növeszti meg. Ha kicsit van, akkor nem is van. De nem tudta ezt a mi legényként.

De hogy ne vágjak túl előre a történetben, kell még valamit elmondjak.

Egy szép napon kalapot vett fel Pál, hogy ne legyen a feje fedetlen. Ennél több oka nem volt, mert a nap nem igen sütött erősen, az időjárás sem volt hideg. Szóval Pál szerette a kalapot.

Aztán szeretett ő még sok mindent. Szeretett lenni, csak úgy nézni, csak úgy beszélni, csakúgy ezt is, azt is tenni.

De aztán megingott. Kapott valami szelet hátulról, egyik lábán egyensúlyozott, nem tudott lelépni a földre a másikkal. Billegett így elég sokáig, amikor egyszer csak szembe billegett valaki. Ez a valaki persze nem Pál nemű volt, mert hetero volt Pál. Hosszú hajak, rezgő pillák, remegő ajkak, s lejjebb nem is mennék. Pál megtette ezt.

Úgy érezték, itt a szerelem. De bizony egyszer csak mégis elkezdett fújni a szél, a nap meg égetett. Ezt nem szoktuk szeretni. Ez szokta a sivatagok kialakulását is okozni. A mi két fiatalunknál is lesült valami, pedig korábban inkább elsült. Céda! Mondta Pál Lorkának. Faszkalap! Mondta Lorka. Jobb nem jutott eszébe, pedig tudjuk meg, Pál már rég nem hordott kalapot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maimesemaihabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr6216076642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK
süti beállítások módosítása