FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK

2020. július 24. 22:10 - Nyitott Kérdések

Kezek, lábak

Jogtalan jegyfoglalás

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy jegyárus.

Közvetlen volt, szeretett beszélgetni, szeretett eladni. Ha tehette, kiment az utcára, vitt magával egy kávét, cigit, s onnan nézegette a körút forgalmát. Ritkán jöttek be jegyet venni, csak akik nem tudták mi a módi. Jegyet venni neten szokás, nem karcos torkú, ráncos kezű emberkéktől.

A jegyárus képzett volt. Szerette a zenét, a színházat. Maga is szokott néha játszani. Otthon a tükör előtt, vagy épp alvás előtt, gondolatban. Mostanában sokat.

Két tappancs lépett a lábára, ijedten nézett a nadrágjára, mert ráfolyt a kávé. Miközben felrántotta a lábát. Ki hitte volna, hogy a környék kutyája már teljesen elhülyült. Azt sem tudja mit illik. Idáig mindig kivárta a sorát, de most itt illetlenkedik. Csóválta persze a farkát, már hogyne csóválta volna, mert kutyáék pontosan tudják, hogy kell kicsalni a mokkacukrot, ha lehetne a kávéból is. Nevetett a bácsi, amikor meglátta gombszemeinek könyörgését, s befordult a másik kockáért, amit kint hagyott a kistányéron.

Tudjuk persze, hogy kutyát nem illik cukorral etetni, de az sem illik, ha idős bácsikáknak egyedül kell élni. A kettő között csak látszólag nincs összefüggés, pedig elég sok. Ha élsz majd egyedül, megtudod mit jelent élőlényeket magadhoz szoktatni.

De nem is itt van ám a lényeg. A mese nem erről szól. A mese arról szól, ami utána történt.

Két közeli templom harangja szólalt meg egyszerre. A kutya farkát behúzva furakodott mögé, igazából az iroda belsejéig szeretett volna eljutni. Azt azért kellene most hagynia? Mégis mi van itt a fegyelemmel? Mármint ami az állatok és az emberek tisztességes együttélését illeti. Csak nem fog a kutya után takarítani, ez már csak nem az ő dolga? Tisztességes közfoglalkoztatott ő. 

Belerúgott egy jelzésértékűt a fenekébe, menj innen, mondta oda, nem is hangosan, olyan sok energiát csak nem pazarol rá.

Elnyomta a cigit. Bement, egész nap nem jött hozzá senki jegyet venni, úgy zárta este az ajtót, hogy a villanyt elfelejtette hátul lekapcsolni.

Másnap lehetett a Jucika mérges, aki rózsaszín körömlakkos kezével kicsit több jegyet szokott eladni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maimesemaihabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr8916076522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK
süti beállítások módosítása