FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK

2020. július 28. 22:08 - Nyitott Kérdések

Nyű vitte volna

Királyfi vala

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy behemót királyfi.

Behemócia nem volt, ő nem ott lakozott. Behemót város sem volt, nyelvjárás sem, semmi nem volt, amitől a mi királyfink behemótnak érezhette magát, mégis megtette.

Asszonynépek gyűltek köréje, lábát nem csókolgatták, de félték lábnyomát is. Miért gyűltek mégis köréje? Behemótnak volt egy tulajdonsága, jól tudott őrizni.

Megőrizte ősi voltát is, amire sokszor hivatkozott, bár mint mondtam, tudományügyisek nem nagyon tudták volna levezetni. De hát nem is kellett. Behemót királyfi így is sugárzott, nem volt itt kétség, nem akart senki villanyt kapcsolni.

Szóval a nagy sötétség, ahol behemót királyfi uralkodott, hozzá volt rendelve asszonynépek gyűrűjéhez, szabad férfierő nem volt sehol.

Azt is el kell mondjam, mint hűen krónikus krónizáns, egyáltalán nem liberáns, csak illiberáns, hogy nehéz volt azért a mi királyfinknak. De azért ezért meg mi nem siratjuk. Meséje, életmeséje mindenkinek van.

Most mégis liberánsan talán kicsit lehetne, mert biz'a egy hajnalon akkorát szusszantott, amikor egyik lábát áttette a másikon, és még mindig nem jött álom a szemére. Miért is lehet az, hogy oly kevés asszony szaladt a sorban, amikor tegnap futkarinca verseny volt?

Talán csak nem ütötte fel a fejét nálunk a furcsa vakarinca, a nyű egye meg. Az indiánok szokták a sátorban ezt jól megmicsodálni, de most itt nincs olyan micsoda, szóval terjedhet a vakarinca. Meg a vakarincák jönnek is nyűstül, ezért a nyű nem fogja megenni, bárhogy is mondták azt régen. Most már más idők járnak. Mármost, a vakarinca világégést képes okozni, és miért pont itt kezdi? Mert hát látszik, csak bennünket támadnak! 

Behemót királyfi vakarta fejét, nem tudta már a korona helyén csak a terméketlen hajhagymákat. Ez azért nem zavarta, mert glória is lehet a negatív haj, nem szégyen az. Szóval vakarni sem szégyen. Mármint vakarni, vakarni, vakarni lehetne, ha nem vakarincálna. Na már most vakarni vakarincálás nélkül nem igen lehet, s ez volt a nagy probléma a fejében! Ha nem lehet vakarni, mert lesznek tőle vakarincák, akkor ette meg a fene a sok futkarincálót is, mert azért az akkor is világos, hogy ők növesztik a vakarincát, ne legyen futkarinca! 

Egy behemót királyfi legyen áldozata saját népének? Csak elcseszte!

Lemondóan nézett ki a hideg reggelbe és lekapcsolta az indián tartalmakat töltögető oldalakat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maimesemaihabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr7416081452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ MESÉK
süti beállítások módosítása